Træningsprogram for badmintonspillere

Det er nemt at finde og lave et almindeligt træningsprogram. Men et træningsprogram for badmintonspillere, der skal forbedre din fysik og tage udgangspunkt i din nuværende form er straks sværere. Badmintonnordic tilbyder dig et 4 ugers badmintonspecifikt træningsprogram eller et 8 ugers personligt træningsprogram, der gør dig til en endnu bedre badmintonspiller.

Badminton er en fysisk krævende sport. Det sætter blandt andet store krav til din eksplosivitet og udholdenhed. Badmintontræning kan ikke stå alene, hvis du skal udnytte dit fulde potentiale. Fysisk træning som styrketræning og løbetræning er meget vigtigt for blandt andet at forbedre din eksplosivitet, udholdenhed og mentale overskud. Du kan fx se her, hvad Jan Ø. Jørgensens yndlingsøvelse er.

Det er vigtigt at have et personligt træningsprogram, da struktur og individuel tilpasning i træningen giver de bedste resultater. Med et træningsprogram er det også nemmere at følge din fremgang, og det øger samtidig motivationen for at træne. Det er især relevant uden for sæsonen og kan med fordel bruges som sommertræning.

Badmintonnordic har flere års erfaring med at lave træningsprogrammer for badmintonspillere – Børn og voksne, fra nybegynderen til landsholdspilleren.

For at lave det optimale træningsprogram for badmintonspillere er det vigtigt at lave en fysisk kapacitetsanalyse for at klarlægge dit fysiske udgangspunkt. Det kræver en række badmintonrelevante tests i samarbejde med din personlige træner fra Badmintonnordic. Derfor kommer Badmintonnordic ud til dig og laver testen. Hvis du ønsker det, kan du alternativt blive udførligt guidet igennem testen, så du kan lave den selv. Herefter vælger vi bl.a. sammen om dele af træningsprogrammet skal udføres med kropsvægt eller vægte og maskiner.

Formkurve med et træningsprogram for badmintonspillere
Illustration af formkurve og træningsintensitet ved et træningsprogram fra Badmintonnordic

Det får du med et personligt træningsprogram for badmintonspillere:

  • 1 personlig træningstime – herunder test
  • 8 ugers skræddersyet styrkeprogram
  • 8 ugers skræddersyet løbeprogram

Badmintonspecifikt træningsprogram

Ønsker du ikke et personligt træningsprogram, hvor du bl.a. bliver testet, kan du få et badmintonspecifikt træningsprogram, der er tilpasset din dagligdag. Det er et 4 ugers træningsprogram, der er tilpasset de dage, du træner badminton og indeholder både styrke- og løbetræning.

Hjemmetræningsprogram til badminton

Badmintonnordic tilbyder også et hjemmetræningsprogram, så du kan træne hele kroppen på ca. 30-40 min hjemme i stuen eller på værelset. Øvelserne er nøje udvalgt til badminton, og du får derfor en effektiv og intensiv træning, der vil øge din styrke og gavne dit spil. Programmet er især en fordel under nedlukningen af badmintonklubberne og fitnesscentrene.

Du kan købe træningsprogrammerne her

Har du brug for personlig træning imens du træner efter dit træningsprogram, kan du læse mere her